Jos epäilet itselläsi koronavirustartuntaa, on tärkeä hakeutua koronavirustestiin. Tee koronavirustaudin oirearvio Omaolo-palvelussa www.omaolo.fi

 

TURUN KORONANEUVONTAPUHELIN P. 02 266 2714

Neuvontapuhelin palvelee arkisin klo 8-15. Puhelin on tarkoitettu turkulaisille sekä Turussa asuville/oleskeleville. Palvelu on tarkoitettu myös alle kouluikäisten lasten huoltajille. Puhelimesta saat koronavirukseen liittyvää neuvontaa. Puhelusi tallentuu ja sinulle soitetaan takaisin.

Kouluterveydenhuollon koronaneuvontapuhelin p. 02 266 2012

HUOM! Kouluterveydenhuolto on suljettuna 28.6.-8.8.2021
Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon koronaneuvontapuhelin palvelee ainoastaan peruskoululaisia ma - pe klo 8 - 11. Puhelimeen vastaavat kouluterveydenhoitajat. Puhelimesta saa neuvoa ja ohjausta koronaan liittyvissä asioissa ja tarvittaessa lähetteen koronanäytteelle.

Opiskeluterveydenhuollon keskitetty neuvonta- ja ajanvarauspuhelin p. 02 266 1570

HUOM! Opiskeluterveydenhuolto on suljettuna 25.6.-1.8.2021
Opiskeluterveydenhuollon puhelin palvelee lukiolaisia ja ammatillisten oppilaitosten oppilaita myös korona-asioissa, avoinna ma-to klo 8-15 sekä pe 8-13.

KUULO- JA PUHEVAMMAISTEN TEKSTIVIESTIPALVELU

Kuulo- ja puhevammaiset saavat ohjausta ja neuvontaa Turun terveysasemien tekstiviestipalvelusta, p. 045 739 65882.

 

Jos sinulla on hengitystieinfektioon sopivia oireita tai epäilet koronavirustartuntaa, on tärkeä hakeutua koronavirustestiin. Koronatesti on maksuton. Valitse alla olevista vaihtoehdoista vain toinen, sillä Turun terveysasemien henkilöstö käsittelee molempien kanavien kautta tulevia yhteydenottoja järjestyksessä.

Vaihtoehto 1:

Tee koronavirustaudin oirearvio Omaolo.fi-palvelussa, joka antaa sinulle toimintaohjeet oireidesi perusteella. Voit tehdä Omaolon oirearvion milloin vain, kunhan pystyt tunnistautumaan vahvasti esim. pankkitunnuksilla. Turkulaisen tulee Omaolossa valita kunnaksi Turku.

 • Jos koronanäyte on tarpeellinen, Omaolo tarjoaa sinulle mahdollisuuden varata ajan koronavirustestiin Tyksin Drive-iniin. Omaolo ja puhelimitse tehtävä ajanvaraus käyttävät samaa laboratorion ajanvarausjonoa, joten valittavanasi on ensimmäinen vapaa aika.
 • Mikäli haluat, että ammattilainen käy vastauksesi läpi, voit ajanvarauksen sijaan lähettää vastaukset terveydenhuollon ammattilaiselle. Tällöin ammattilainen on tarvittaessa sinuun yhteydessä puhelimitse tai saat kirjallisia ohjeita Omaolo-palvelun kautta. Ammattilainen varaa sinulle myös ajan koronavirustestiin. Ammattilaiset käsittelevät oirearvioita arkipäivisin klo 8-15.

Voit asioida myös alle 15-vuotiaan lapsen puolesta. Turkulaisen lapsen huoltaja voi täyttää lapsen puolesta koronavirustaudin oirearvion ja varata arkipäivisin Omaolon kautta testiajan lapselleen. Omaolo ilmoittaa palvelussaan, että kenen puolesta asiakas on kullakin hetkellä asioimassa. Yli 10-vuotiaat, mutta alle 18-vuotiaat saavat tiedon koronatestin tuloksista siihen puhelinnumeroon, minkä puolesta asioija on antanut Omaolossa.

Vaihtoehto 2:

Ota yhteyttä terveysaseman koronavirusneuvontapuhelimeen, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon koronaneuvontapuhelimeen tai omaan työterveyshuoltoosi. Viikonloppuisin ota yhteyttä Turun alueen yhteispäivystykseen.

 • Turun koronaneuvontapuhelin, p. 02 266 2714
 • Kouluterveydenhuollon koronaneuvontapuhelin p. 02 266 2012 (palvelee vain peruskoululaisia arkisin klo 8 - 11).
 • Lukiolaisia ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoita palvelee opiskeluterveydenhuollon keskitetty neuvonta- ja ajanvarauspuhelin 02 266 1570, avoinna ma-to klo 8-15 sekä pe 8-13.
 • Turun alueen yhteispäivystys, p. 02 313 8800
 • Viikonloppuisin myös valtakunnallinen päivystysapu p. 116 117

Puhelimessa terveydenhuollon henkilökunta haastattelee sinut sekä arvioi tilanteesi ja antaa toimintaohjeet. Varauduthan siihen, että neuvontapuhelimissa on ruuhkaa.

Näytteenottopaikat

Tarvitset lähetteen ja ajan (saat lähetteen joko Omaolosta tai koronaneuvontapuhelimesta)

Ilman lähetettä ja ajanvarausta

 • Varissuon terveysasema (avoinna ma-pe klo 9–11 ja 12–14) Varissuon testipiste palvelee vain turkulaisia ja Turussa asuvia. Lähikuntalaisten tulee kääntyä oman kuntansa tai Tyksin testauspisteiden puoleen.
   
 • Koronantorjuntabussi

  Turun satama, (ma-pe klo 7-9) Koronatorjuntabussi satamassa on tarkoitettu vain Ruotsista laivoilla saapuville matkustajille.
  Halinen, Huudi (os. Gregorius IX:n tie 8): ma–pe klo n. 10.00–11.00
  Perno/Pansio (os. Hyrköistentie 26): ma-pe klo 12.00–14.00. Halisissa ja Perno/Pansiossa Koronantorjuntabussi palvelee vain turkulaisia ja Turussa asuvia. Lähikuntalaisten tulee kääntyä oman kuntansa tai Tyksin testauspisteiden puoleen.