Jos epäilet itselläsi koronavirustartuntaa, on tärkeä hakeutua koronavirustestiin. Tee koronavirustaudin oirearvio Omaolo-palvelussa www.omaolo.fi

TURUN KORONANEUVONTAPUHELIN P. 02 266 2714

Neuvontapuhelin palvelee arkisin klo 8-15. Puhelin on tarkoitettu turkulaisille sekä Turussa asuville/oleskeleville. Palvelu on tarkoitettu myös alle kouluikäisten lasten huoltajille. Puhelimesta saat koronavirukseen liittyvää neuvontaa. Puhelusi tallentuu ja sinulle soitetaan takaisin.

KOULU- JA OPISKELUTERVEYDENHUOLLON KORONANEUVONTAPUHELIN P. 02 266 2012

Neuvontapuhelin palvelee arkisin maanantaista torstaihin klo 8-15 ja perjantaisin klo 8-12. Puhelimeen vastaavat koulu- ja opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajat. Puhelimesta saa neuvoa ja ohjausta koronaan liittyvissä asioissa ja tarvittaessa lähetteen koronanäytteelle. Palvelu on tarkoitettu peruskoululaisille, lukiolaisille, ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille. Muissa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa voitte olla yhteydessä oman koulunne terveydenhoitajaan.
 

KUULO- JA PUHEVAMMAISTEN TEKSTIVIESTIPALVELU

Kuulo- ja puhevammaiset saavat ohjausta ja neuvontaa Turun terveysasemien tekstiviestipalvelusta, p. 045 739 65882

SAITKO ALTISTUMISILMOITUKSEN KORONAVILKUSTA?

Jos Koronavilkku-sovellus antaa altistumisilmoituksen, seuraa sovelluksen ohjeita. Jos sinulla on koronavirukseen viittavia oireita, soita Turun koronaneuvontapuhelimeen tai tee oirearviokysely Omaolo-palvelussa. Jos oireita ei ole, yhteyttä ei tarvitse ottaa. 

Lue lisää Koronavilkusta

Jos sinulla on hengitystieinfektioon sopivia oireita tai epäilet koronavirustartuntaa, on tärkeä hakeutua koronavirustestiin. Koronatesti on maksuton. Valitse alla olevista vaihtoehdoista vain toinen, sillä Turun terveysasemien henkilöstö käsittelee molempien kanavien kautta tulevia yhteydenottoja järjestyksessä.

Vaihtoehto 1:

 • Tee koronavirustaudin oirearvio Omaolo.fi-palvelussa ja odota, että sinuun ollaan yhteydessä Omaolo-palvelun kautta.
 • Omaolon kautta voit tehdä oirearvion milloin vain. Sinuun otetaan yhteyttä arkipäivinä klo 8-15.30 Omaolo-palvelun kautta.
 • Omaolo voi tarjota sinulle oireidesi perusteella mahdollisuuden varata ajan koronavirustestiin. Tämä koskee vain turkulaisia.

Alle 15-vuotiaat

7. joulukuuta 2020 alkaen Omaolo-palveluun avautui huoltajalle mahdollisuus asioida 1-15-vuotiaan lapsen puolesta. Turkulaisen lapsen huoltaja voi täyttää lapsen puolesta koronavirustaudin oirearvion ja varata arkipäivisin Omaolon kautta testiajan lapselleen. Viikonloppuisin oirearviota menevät terveydenhuollon ammattilaisen arvoitavaksi. Omaolo ilmoittaa palvelussaan, että kenen puolesta asiakas on kullakin hetkellä asioimassa. Yli 10-vuotiaat, mutta alle 18-vuotiaat saavat tiedon koronatestin tuloksista siihen puhelinnumeroon, mikä heillä on Turun kaupungin potilastietojärjestelmässä.

Vaihtoehto 2:

Ota yhteyttä terveysaseman koronavirusneuvontapuhelimeen, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon koronaneuvontapuhelimeen tai omaan työterveyshuoltoosi. Viikonloppuisin ota yhteyttä Turun alueen yhteispäivystykseen.

 • Turun koronaneuvontapuhelin, p. 02 266 2714
 • Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon koronaneuvontapuhelin p. 02 266 2012
 • Turun alueen yhteispäivystys, p. 02 313 8800
 • Viikonloppuisin Päivystysapu p. 116 117

Puhelimessa terveydenhuollon henkilökunta haastattelee sinut sekä arvioi tilanteesi ja antaa toimintaohjeet. Varauduthan siihen, että koronaneuvontapuhelimessamme on ruuhkaa.

Näytteenottopaikat

 • Tykslabin toimipisteet (vsshp.fi)
 • Varissuon terveysasema (avoinna ma-pe klo 9–11 ja 12–14) 
 • Koronantorjuntabussin aikataulu arkisin:
  Halinen, Huudi (os. Gregorius IX:n tie 8, avoinna ma–pe klo 9–11)
  Perno, Höveliä (os. Hyrköistentie 26, vastapäätä sijaitseva hiekkakenttä avoinna ma–pe klo 12–14)

Psykososiaalisen tuen puhelin palvelee koronaan liittyvässä huolessa ja ahdistuksessa 

Psykososiaalisen tuen puhelin palvelee arkisin ma-pe klo 8.30-11, p. 040 619 4361 (Puhelin on suljettu 24.12.2020 – 3.1.2021).